Opera2Day: Mariken in de tuin der lusten

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Geen categorie

Harry van der Kamp speelt in oktober en november 2015 de rol van Priesteroom in deze nieuw geschreven opera door Calliope Tsoupaki.

Het intense en ontroerende verhaal van Mariken van Nieumeghen, het meisje ‘dat zeven jaar met de duivel leefde’, staat centraal in deze nieuwe productie van OPERA2DAY. We volgen haar op een reis door een duistere wereld, waarin ze onder meer haar liefhebbende maar strenge oom (Harry van der Kamp), een feeks van een tante (Jill Feldman), een verleidelijke duivel (Julian Podger) en een inquisitoire paus (Michael Chance) ontmoet. Ze eindigt geketend in een klooster, biddend om verlossing.
Klik hier voor het verhaal.

Uitvoerenden zijn Asko|Schönberg, toonaangevend ensemble voor nieuwe muziek, het in middeleeuwse muziek gespecialiseerde Tetraktys Ensemble en Cappella Amsterdam. Zij staan onder muzikale leiding van dirigent Hernán Schvartzman. Klik hier voor het hele team.

Klik hier voor meer informatie, speellijst en kaarten.

De pers:
Opera Magazine; Alle zangrollen waren vocaal meer dan afdoende bezet, met als uitblinkers de oom van bas Harry van der Kamp en de paus van Michael Chance […],
NRC-next; Mariken wordt door haar priesteroom, de passend theatrale bas Harry van der Kamp, naar Nijmegen gestuurd voor boodschappen […].

OOM_Mariken_1
OOM_Mariken_2
OOM_Mariken_3
OOM_Mariken