Te gast bij Muziekwijzer

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Geen categorie

Deze week maakt Harry van der Kamp zijn opwachting als gast in het radioprogramma Muziekwijzer, gepresenteerd door Edwin Rutten. Het programma is dagelijks van 13.00 tot 15.00 uur te beluisteren op Radio 4. Deze week laat Harry weer een interessante samenstelling horen van bekend en onbekend werk. www.muziekwijzer.nl

Op 6 februari laat hij de Actus Tragicus van J.S. Bach horen, als hommage aan Gustav Leonhardt.
Op 7 februari wordt het thema La ci darem la mano uit Mozarts opera Don Giovanni behandeld met o.a. de pianovariaties met orkest op dit thema van Frédéric Chopin, gespeeld door de vorige maand overleden pianist Alexis Weissenberg. Luister ook bij 25’00 hoe Edwin Rutten de jarige Harry toezingt!
In de uitzending van 8 februari kunt luisteren naar de grote bascantate Wie bist du denn, o Gott, in Zorn auf mich entbrannt van Johann Christoph Bach, gezongen door Harry van der Kamp zelf (56’00).

De aanleiding voor Harry’s keuze in Muziekwijzer is het project Bach Contextueel, het cantateproject van Musica Amphion en Gesualdo Consort Amsterdam, dat deze week zal starten met de eerste concertreeks getiteld Jesu Meine Freude. Tijdens de uitzending van 9 februari zullen delen van het eerste CD-boek Jesu meine Freude uitgezonden worden, zodat u alvast in de sfeer komt.

Voor wie het CD-boek tegelijk met concertkaarten bestelt, wacht een mooie aanbieding. Lees meer…