Het Sweelinck Monument

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Geen categorie

In de serie van Het Sweelinck Monument is onlangs deel IIB, het Tweede Boek der Psalmen Davids (1613), verschenen op het Spaane label Glossa (GES 922403 NL).
Op onnavolgbare wijze laat Harry van der Kamp met zijn Gesualdo Consort Amsterdam horen dat Sweelinck in dit Psalmboek op de top van zijn kunnen is aangeland. De vier-, vijf-, zes-, zeven- en ook voor het eerst achtstemmige psalmzettingen verraden de onmiskenbare hand van de meester. Een nieuwe beslissende stap op weg naar de voltooiing van Sweelincks Magnum Opus, de bewerking van alle psalmen uit het Geneefse Psalter, waarmee hij Nederland voorgoed op de muzikale wereldkaart heeft gezet.

Het fraai vormgegeven cd-boek (3 cd’s, 156 pagina’s) bevat essays over Sweelincks Tweede Psalmboek, zijn acht ‘Philomuses’, zijn stad- en tijdgenoot Hendrick de Keyser, en het Geneefse Psalter van 1562 in de Nederlandse Republiek, door respectievelijk Pieter Dirksen, Harry van der Kamp, Koen Ottenheym & Niek Smit en Rudolf Rasch.

Klikt u hier voor de inhoud van Sweelincks Tweede Boek der Psalmen Davids (HSM IIB). Of klik hier om meteen online te bestellen.

Voor meer informatie over dit omvangrijke opnameproject: www.jpsweelinck.nl
Om andere cd-boeken of abonnementen uit de serie te bestellen: www.jpsweelinck.nl/bestellen